Шиїтаке – це справжня скарбничка корисних речовин для нашого організму. По-перше, це чемпіон серед вегетаріанських продуктів за вмістом вітамінів групи B та провітаміну D2 – елементів, необхідних для підтримки здорових функцій кісток, зубів та м’язів, а також імунної системи. Шиїтаке не тільки корисний, але й цілющий. Згідно з дослідженнями, речовини у його складі здатні знижувати рівень холестерину, цукру у крові та покращувати природний синтез інсуліну. Він також містить потужні антиоксиданти і полісахариди, які підвищують імунну стійкість організму.Цей гриб має неймовірну комбінацію мікроелементів:
- Селен – бере участь у активному виведенні з організму важких металів, захищає організм від утворення ракових клітин та має антиоксидантний ефект. Запобігає артриту, інфаркту та інсульту, зберігає гостроту зору;
- Цинк – потрібен для зростання та відновлення м’язів, сприяє загоєнню ран, допомагає імунній системі боротися з бактеріями та вірусами.
- Стеарінова кислота – покращує стійкість організму до зовнішніх факторів, таких як холод та вітер, відновлює епідерміс. Регулює водний баланс в клітинах, не допускаючи їх зневоднення;
- Мирістінова кислота – викликає імунологічну стимуляцію, використовується організмом для стабілізації різних білків, включаючи протеїни імунної системи.
Шиїтаке багаті на цинк, селен і такі важливі для всіх нас жирні кислоти Омега 3 та Омега 6. Додамо до цього списку калій, залізо, кальцій, магній, фосфор і високий вміст рослинного білку - і можемо сміливо назвати шиїтаке суперфудом!
Корисні властивості:- зміцнює імунітет;
- швидке відновлення організму;
- захист та краса шкіри;
- підвищення загального тонусу.
Харчова цінність на 100 г продукту: 303 ккал, Білки 9.5 г,
Жири 1 г, Вуглеводи 63.9 г.
Переваги: Зміцнення тіла, Покращення настрою, Протизапальна дія, Поліпшення зору, Вегетаріанцям та діабетикам.