Білий гриб
(Boletus edulis)
Білі гриби відомі своїми смаковими якостями, а також користю для всього організму, особливо м’язів. Завдяки рибофлавіну, який впливає на роботу щитоподібної залози, ці гриби сприяють зміцненню волосся, оздоровленню шкіри. При нормальній роботі цієї залози вона виробляє гормони: тироксин і трийодтиронін, які, виділяючись безпосередньо в кров, впливають на всі клітини та тканини організму, регулюють швидкість різних процесів обміну речовин, тим самим здійснюючи вплив на функції всіх органів та систем.

Білий гриб містить у своєму складі: вітаміни групи В; вітамін С – користь для обміну речовин та для імунітету; вітамін РР – допомагає покращити обмінні процеси та захистити здоров'я шкіри та волосся; вітамін Е – відповідає за процеси клітинного оновлення та за здоров'я епідермісу; полісахариди та лецитин.
Цікаві факти: білі гриби були популярні ще в Стародавньому Римі, і зараз в Італії вони входять до складу багатьох страв. Однак у країні існують обмеження на їх збір, тому грибникам потрібно купувати спеціальну ліцензію.
Завдяки своєму складу білі гриби в раціоні приносять неабияку користь для організму людини:

  • сприяють швидшому відновленню після тяжких недуг та операцій;
  • приносять користь при схудненні, оскільки стимулюють обмінні процеси;
  • і дозволяють швидше позбутися непотрібного жиру, не втративши м'язової маси та сили;
  • зміцнюють імунітет і роблять організм більш стійким до вірусних;
  • допомагають швидше впоратися з будь-якими запаленнями.
Підходить до дієти майбутнього: