Білі гриби відомі своїми смаковими якостями, а також користю для всього організму, особливо м’язів. Завдяки рибофлавіну, який впливає на роботу щитоподібної залози, ці гриби сприяють зміцненню волосся, оздоровленню шкіри. При нормальній роботі цієї залози вона виробляє гормони: тироксин і трийодтиронін, які, виділяючись безпосередньо в кров, впливають на всі клітини та тканини організму, регулюють швидкість різних процесів обміну речовин, тим самим здійснюючи вплив на функції всіх органів та систем.
Білий гриб містить у своєму складі: вітаміни групи В; вітамін С – користь для обміну речовин та для імунітету; вітамін РР – допомагає покращити обмінні процеси та захистити здоров'я шкіри та волосся; вітамін Е – відповідає за процеси клітинного оновлення та за здоров'я епідермісу; полісахариди та лецитин.