Буряк – дивовижний український суперфуд. Він багатий мінеральними солями, органічними кислотами та фолієвою кислотою. Цей овоч – рекордсмен із концентрації бору та марганцю, а також один із лідерів
за вмістом заліза. Мікроелементи у складі буряків покращують обмін речовин, активізують роботу кровотворення завдяки вмісту нітратів, зміцнюють імунітет.Нітрати також впливають на фізичну працездатність, покращуючи ефективність мітохондрій, які відповідають за вироблення енергії у клітинах. Наприклад, щоб максимізувати їх потенціал, найкраще споживати буряк за декілька годин до тренування.
Загалом буряк в профілактичних цілях потрібен усім, хто дбає про власне здоров’я та бажає жити довгі роки повноцінно та з відчуттям молодості.