Шампіньйони
(Agaricus campestris)
Шампіньйони мають у своєму складі вітаміни групи B, які покращують роботу гіпокампа, знімають головний біль та стимулюють розумові процеси. Людям, які живуть у мегаполісах, які працюють інтелектуально, за комп'ютером, шампіньйони будуть неймовірно корисні.

Шампіньйони мають у своєму складі вітаміни групи B, які покращують роботу гіпокампа, знімають головний біль та стимулюють розумові процеси. Людям, які живуть у мегаполісах, які працюють інтелектуально, за комп'ютером, шампіньйони будуть неймовірно корисні.
Шампіньйони – скарбниця вітамінів та корисних мікроелементів.
Він містить вітаміни групи В, у тому числі В1 та В2, В6 та В9; аскорбінову кислоту токоферол; магній та калій; кислоту РР та вітамін А; холін; кобальт та цинк; Омега-6; фосфор та йод; калій та полісахариди; важливі кислоти: пальмітинову та олеїнову; харчові волокна; лінолеву кислоту; марганець та кальцій.

Цікавий факт: шампіньйони є незамінним продуктом одразу для двох таборів: для тих, хто не їсть рибу, та для тих, хто не вживає м’ясо. За кількістю фосфору шампіньйони не поступаються рибі та морепродуктам взагалі, а велика кількість незамінних амінокислот може позмагатись із м’ясом за їх вмістом.

Безперечно, найголовніша користь шампіньйонів для організму людини полягає у тому, що вони є багатим джерелом фосфору. Висока концентрація цієї речовини в продукті має таку сприятливу дію:


  • нормалізує обмін речовин;
  • тонізує організм;
  • знімає втому та дратівливість;
  • заспокоює нервову систему.
Підходить до дієти майбутнього: