Горох
(Pisum sativum)
Горох – унікальний продукт. Він містить величезну кількість білка, на рівні із м’ясом, а також велику кількість вуглеводів, що надають енергію впродовж дня.

Насамперед, з точки зору користі, це ефективний антиканцерогенний засіб, оскільки селен, що входить до складу продукту, захищає організм людини від впливу радіоактивних металів, а також омолоджує клітини організму. Найкрутіше те, що нестачу селену можна цілком відчути, якщо прислухатись до свого організму – слабкість, біль та запалення в м’язах. Тому з точки зору користі для організму горох є продуктом №1 в щотижневому раціоні.
Найбільша кількість наступних елементів: вітамін А, вітаміни групи В, вітамін Н (біотин), а також йод, фтор, цинк, селен, каротин та клітковину. Сушений горох є чудовим джерелом молібдену.

Цікавий факт: насіння гороху, яке датується періодом між 7500 і 5000 роками до н. е., виявили в місцях розкопок Неоліту на території Греції та Іраку, проте при цьому не зовсім ясно, зібраний горох у природі або вирощений на полях. Згодом культура поширилася на захід – до Європи та на схід – до Індії.

Щоб отримати сухе горохове пюре, горох спочатку бланшують (проварюють), щоб уникнути небажаних хвороб, а також зробити його більш солодкуватим та м’яким. Після цього горох сушать до такого стану, щоб він повністю перестав деформуватись, а потім перемелюється до необхідної фракції.
Підходить до дієти майбутнього: