Найбільша кількість наступних елементів: вітамін А, вітаміни групи В, вітамін Н (біотин), а також йод, фтор, цинк, селен, каротин та клітковину. Сушений горох є чудовим джерелом молібдену.
Цікавий факт: насіння гороху, яке датується періодом між 7500 і 5000 роками до н. е., виявили в місцях розкопок Неоліту на території Греції та Іраку, проте при цьому не зовсім ясно, зібраний горох у природі або вирощений на полях. Згодом культура поширилася на захід – до Європи та на схід – до Індії.
Щоб отримати сухе горохове пюре, горох спочатку бланшують (проварюють), щоб уникнути небажаних хвороб, а також зробити його більш солодкуватим та м’яким. Після цього горох сушать до такого стану, щоб він повністю перестав деформуватись, а потім перемелюється до необхідної фракції.