Імбир
(Zīngiber officināle)
Коренеплід імбиру вже століттями використовують як в кулінарії,
так і в медицині, адже імбир тонізує організм, допомагає подолати фізичну та розумову втому.

Імбир містить велику кількість корисних мінеральних речовин: магній, фосфор, кальцій, натрій, залізо, цинк, калій, хром, марганець, кремній, вітамінів А, В1, В2, В3, С, Е, К, жирних кислот, а також аспарагін, глутамінову кислоту. Основа пекучого смаку імбиру – особлива смолиста речовина гінгерол.
До того ж він полегшує травлення та покращує апетит, що необхідно для нормального функціонування впродовж дня.

Не менш важливо, що імбир захищає від впливу бактерії Helicobacter pylori, від якої страждає більше ніж 50% молодих людей в країнах Східної Європи та Центральної Азії. Імбир чудово очищає організм від токсинів, покращує імунітет. Є засобом для довголіття.

Цікавий факт: культивувати імбир почали в ІІІ-ІV столітті до н.е. в Індії, а перші свідчення про нього були виявлені ще у стародавніх гробницях Китаю. Там були знайдені мішечки з меленим імбиром. Вважалося, що імбир відганяє злих духів. Також імбир раніше замінював людям валюту. Фінікійці, які торгували в Північній Індії, використовували кореневища імбиру як грошову одиницю.
Підходить до дієти майбутнього: