Какао
(Theobroma cacao)
Як відомо, напій з какао-порошку допомагає організму виробляти ендорфін – «гормон радощів». Також він насичує організм меланіном – пігментом, що захищає шкіру від ультрафіолетових променів.

В какао мало кофеїну, але більше корисного теоброміну, який теж надає стимулювальний вплив на організм, але впливає на організм набагато м’якше за кофеїн. В какао містяться вітаміни А, E, B, B2, а також необхідні для людини мікроелементи.

Ми робимо наші бустери на основі неалкалізованого какао, яке, на відміну від алкалізованого, зберігає всі вітаміни, мікроелементи та інші корисні речовини.
За останні роки досліджень вчені виявили в бобах шоколадного дерева спеціальні речовини – поліфеноли, які комплексно впливають на серцево-судинну та кровоносну системи. Вони зменшують запальні процеси у тканинах, покращують кровотік, розріджують кров, знижуючи артеріальний тиск, а також підвищують відсоток «корисного» холестерину в судинах. Крім того, какао допомагає при гіпертонії та містить багато антиоксидантів.

Цікавий факт: вперше оздоровчі властивості шоколадного дерева виявили майя у Південній Америці. Стародавні народи навіть використовували їх як розмінні гроші, використовуючи в торгівлі продуктами, побутовими речами та навіть рабами. За даними історичних джерел, один невільник коштував близько 100 зерен. Вже тоді, кілька тисячоліть тому, з'явилися перші фальшивомонетники, що підробляли «бобову» валюту: вони заповнювали порожні оболонки піском та глиною, видаючи їх за свіжі.
Підходить до дієти майбутнього: