Кориця
(Cinnamonum verum)

Кориця усім відома як спеція, яка є у кожній кухні, в кожному магазині.
Проте мало кому відомо про її справжні цілющі властивості.

Сотні років тому за допомогою кориці боролися з різними формами простуди. Приємний аромат покращує настрій, дозволяє боротись з депресією, страхами та неврозами. Сприяє розслабленню. Саме тому олію кориці нерідко використовують для аромаламп та свічок. Кориця містить велику кількість вітамінів та мінералів. Тому регулярне вживання наситить організм корисними сполуками та приведе в норму роботу більшості органів та систем.
Кориця багата на мінеральні речовини, такі як калій, кальцій, залізо, магній, фосфор і цинк. Містить вітаміни групи B, вітамін С, А, РР. Також у ній містяться дубильні речовини, ефірні олії, клітковина.

Цікавий факт: У кориці є менш витончений «двійник» – касія, китайське коричне дерево. Кора касії значно товстіша, вона має червонуватий відтінок і за структурою нагадує дерево. Натомість кориця менш щільна, розсипчасту і має значно кращий аромат. Виготовлення приправи з кори касії більш економічно вигідніше і тому на полицях супермаркетів переважно більша частина кориці насправді кора касії.
Підходить до дієти майбутнього: