Лукума
(Pouteria lucuma)

Порошок лукуми виготовляють із поживного фрукта, який росте в Перу, Еквадорі та частині Болівії – в Андських долинах. Фрукти сушать природним чином і подрібнюють для отримання порошку. Він є натуральним і корисним замінником цукру зі смаком крем-брюле. Лукума часто використовується при приготуванні різних страв, десертів, як підсолоджувач до напоїв.

Лукума – феноменально корисний фрукт. Він насичує організм великими дозами заліза, що активізує імунну систему, підвищує витривалість, а антиоксиданти лукуми захищають організм від старіння. Порошок лукуми активно використовують при виготовленні дитячого харчування як підсолоджувач і як вітамінний енергетик.
Порошок лукуми – не просто натуральна альтернатива цукру. Він збагачує раціон вітамінами В1, В2, В3, кальцієм, кератином та клітковиною.

Цікавий факт: лукуму також називають лакумою або лакмою, а англійською – eggfruit. Загальноприйнята англійська назва походить від того, що серединка свіжих, стиглих плодів лукуми нагадує в структурі жовток вареного яйця. Назва яєчних фруктів також називається плодом спорідненого виду – Pouteria campechiana.
Підходить до дієти майбутнього: