Морінга
(Moringa oleifera)

У морінзі корисне все – листя, насіння, квіти, кора, гілки й навіть коріння містять масу корисних речовин. Вживається в їжу та є основою ліків
у народній медицині, особливо в Азії та Африці.

За складом корисних речовин морінга випереджає інші рослини. Наприклад, вітаміну С в ній у 7 разів більше, ніж в апельсині, калію у 15 разів більше, ніж у бананах, а заліза у 25 разів більше, ніж в шпинаті. Також в морінзі багато клітковини та рослинного білка.
Уявіть собі, наскільки корисною та поживною є морінга, якщо всі її компоненти є придатними для харчування. Вважається, що це дерево є потенційним розв'язанням проблеми світового голоду.
Завдяки низькій калорійності морінгу можна вживати при дієтичному харчуванні. Згідно з дослідженнями, продукт дуже багатий на амінокислоти. У квітках їх 31%, у стручках – 30%, а у листі – 44%.

Ми використовуємо саме листя морінги, адже в них знаходиться найбільша кількість антиоксидантів, які мають протизапальні властивості та уповільнюють старіння. Також, морінга – природний антидепресант і рослина, що тонізує.

Цікавий факт: в морінзі міститься колосальна кількість кальцію, навіть більше, ніж у звичайному молоці. Вчені світу вже проводять дослідження і збираються на її основі створити альтернативне молоко майбутнього, яке не поступатиметься своїми характеристиками звичайному молоку.
Підходить до дієти майбутнього: