Олія авокадо
(Persea gratissima oleum)
Олія авокадо – це унікальна рослинна олія з дуже специфічними перевагами. Більшість рослинних олій вилучені з насіння, тоді як олію авокадо отримують зі свіжої м'якоті плодів. Більшість фруктів містять велику кількість вуглеводів, авокадо ж багате на корисні жири, що в наш час превелика рідкість.

Олія авокадо стала масовою нещодавно, але вже здобула популярність
як відмінний суперфуд-інгредієнт. У першу чергу завдяки своєму складу: калію, йоду, барію, натрію, кобальту, цинк, кремній, магній, кальцій, мідь, вітаміни Е, А, PP, С, К, F, хлорофіл та білкам – важливим для організму людини мікроелементам.
Цікавий факт: Археологічні розкопки показали, що фрукт використовували для харчування вже 10 тисяч років тому, а в 500 році до н.е. були зроблені перші спроби культивування рослини. А ось до Європи авокадо потрапило не раніше 16 століття, після того, як іспанці розпочали експансію Латинської Америки. У 90-х роках фрукт був занесений до Книги рекордів Гіннеса як найпоживніший у світі.
Підходить до дієти майбутнього: