Олія виноградної кісточки
(Uvae semen oleum)

Олія виноградної кісточки має протизапальну дію, містить омега-6 кислоти, поліненасичені жири та вітамін Е. Насіння винограду багате на антиоксиданти, включаючи фенольні кислоти, антоціани, флавоноїди
та олігомерні проантоціанідинові комплекси.

Завдяки високому вмісту цих речовин кісточки захищають організм від окислювального стресу, пошкодження тканин та запалення.
Олія виноградної кісточки гальмує загальне старіння організму – ось чому стародавні народи, на кшталт греків чи єгиптян, так довго зберігали молодість та довголіття. Наші предки донесли технологію виноградної олії аж до сьогодення, щоб ми могли й далі зберігати наші розум і тіло в кращому стані. Особливо це актуально в рамках нинішньої екологічної ситуації навколо, де нам потрібно докладати ще більше зусиль, аби залишатись здоровими. Ось як наші прадавні предки дбають про нас і донині!

Цікавий факт: Наукові дані підтверджують, що давні єгиптяни культивували виноград у дельті Нілу ще в 6-му тисячолітті до нашої ери. З іншого боку при археологічних розкопках, що проводились на території Грузії, було виявлено залишки глека від олії, створеного майже 8 тисяч років тому, на яких було зображено виноград.
Підходить до дієти майбутнього: