Чорний перець
(Píper nígrum)
Чорний перець – це плід рослини кучерявого чагарнику сімейства перчені. Його використовують і як пряність, і як ліки. Гостроту цим маленьким чорним горошинам надає речовина пиперин. Крім нього в чорному перці є мінерали (калій, кальцій, магній, фосфор, натрій), а також вітаміни групи B.

Якщо потрібен додатковий заряд бадьорості та здоров’я, чорний перець – однозначно вибір № 1. Вживаючи його кожного дня можна не переживати за стан шлунку та кишківнику.
акож чорний перець запобігає розвитку багатьох захворювань, що особливо важливо в зимову пору року. До того, це неодмінна користь для тих, хто слідкує за своїм тілом та фігурою, адже він здатний прискорювати спалювання жиру та пригнічувати проліферацію жирових клітин.

Найцікавіше те, що він добре поєднується з куркуміном – основним мікроелементом куркуми, на основі якої ми робимо наші бустери. Куркумін погано всмоктується в кров, але саме пиперин, який міститься в чорному перці, допомагає його засвоєнню.

Цікавий факт: чорний, зелений, та білий перці – це один і той самий вид перцю (Pipper nigrum), просто врожай збирають на трьох різних стадіях дозрівання.
Підходить до дієти майбутнього: