Шиїтаке
(Lentinula edodes)

Шиїтаке – це чудовий вид грибів, який протягом тисячоліть високо цінується професійній кулінарії. У східній кухні існує безліч рецептів супів, соусів, приправ та напоїв з нього. Для кого в першу чергу шиїтаке буде незамінним?

Шиїтаке – чемпіон серед вегетаріанських продуктів за вмістом вітаміну D. Елемента, необхідного для підтримки нормальних функцій кісток, зубів та м’язів, а також імунної системи.
Для тих, хто має високий рівень холестерину, теж хороші новини: результати численних досліджень стверджують, що багатий на еритаденін шиїтаке знижує рівень холестерину в крові. Люди з діабетом теж можуть побалувати себе, адже шиїтаке знижує рівень цукру і покращує природний синтез інсуліну.
Усе це відбувається через багатий склад японського гриба: вітаміни групи В широкому складі: В1 і В2, В4, В5, В6, В9; аскорбінова кислота; моносахариди та дисахариди; магній та залізо; кампестерол; мідь та марганець; селен та цинк; жирні кислоти Омега-3 та Омега-6; амінокислоти: аргінін, лейцин, лізин, валін та інші.

Цікавий факт: шиїтаке – один із найбільш культивованих грибів у світі. Його виробляють у кількості ~900 тисяч тонн на рік.
Для всіх людей користь грибів шиїтаке для здоров'я дуже різноманітна,
вони сприятливо впливають практично на всі системи організму:

  • зміцнюють імунну опірність і роблять організм більш стійким до вірусів;
  • захищають серцеву систему від розвитку небезпечних недуг і цим продовжують життя;
  • благотворно впливають на шкіру та допомагають відтермінувати процеси старіння;
  • сприяють підвищенню загальної витривалості.
Підходить до дієти майбутнього: