Шимеджі
(Hypsizygus tessulatus)

Шимеджі – один із головних продуктів східноазіатської кухні. Найбільш популярні в Японії, де їм віддають перевагу перед усіма іншими устричними грибами. Шимеджі стали популярні не тільки завдяки своєму дуже приємному смаку, а й безлічі корисних властивостей, які зумовлені складом продукту.

Гриби шимеджі багаті на залізо, калій, мідь. З вітамінів особливо великий вміст у грибах вітаміну D та В2. Крім амінокислот, у грибах міститься лецитин, який перешкоджає накопиченню холестерину в організмі, а отже, може зміцнювати серцево-судинну систему.
Цікавий факт: у японській традиції борців сумо готують суп тянконабе, рецепт якого зберігається в таємниці. Одним із важливих інгредієнтів цього супу є гриби шимеджі.
Користь від шимеджі важко переоцінити:

  • сприятливо впливають на роботу організму, підтримують імунну систему, поліпшують роботу мозку;
  • запобігають перевтомі, відмінно допомагають при затяжній депресії
  • та хронічній втомі;
  • відомі корисні властивості цих грибів у боротьбі з різноманітними онкологічними захворюваннями;
  • вживання шимеджі є гарною профілактикою ожиріння, алергії, астми, діабету.
Підходить до дієти майбутнього: