Вівсянка
(Avena sativa)

Більшість з нас чули або знають безпосередньо про феноменальну користь вівсянки для організму людини. У вівсяній каші містяться необхідні елементи для організму, включаючи клітковину, білкові сполуки, жирні та органічні кислоти, вуглеводи. До її складу входять вітаміни групи В, К, Е, А та РР, а також йод, калій, фосфор, кальцій, марганець, сірка та інші мікроелементи. Такий приголомшливий список робить вівсянку практично універсальним продуктом.

Ці мікроелементи сприятливо впливають на всі функції організму. Особливі бонуси отримують травна система, серце, нирки, печінка, дихальна система.
Цікавий факт: у Велику Британію овес потрапив з Риму і вже з XII століття англійці настільки полюбили вівсяну кашу, що вона стала їхньою національною стравою.

Щоб отримати пластівці, зерна вівса висушують, шліфують і пропарюють. Під впливом гарячої пари вони стають м'якшими, завдяки чому скорочується час приготування каші. Разом з тим, така обробка дозволяє зберегти всі корисні властивості злаку.
Підходить до дієти майбутнього: