Шиїтаке – чудовий вид грибів, який протягом тисячоліть високо цінується у професійній кулінарії. У східній кухні існує безліч рецептів супів, соусів, приправ та напоїв з нього. Для кого в першу чергу шиїтаке буде незамінним?
Шиїтаке – чемпіон серед вегетаріанських продуктів за вмістом вітаміну D. Елемента, необхідного для підтримки нормальних функцій кісток, зубів та м’язів, а також імунної системи. Для тих, хто має високий рівень холестерину, теж хороші новини: результати численних досліджень стверджують, що багатий на еритаденін шиїтаке знижує рівень холестерину в крові. Люди з діабетом теж можуть побалувати себе, адже шиїтаке знижує рівень цукру і покращує природний синтез інсуліну.
Цей гриб має неймовірну комбінацію мікроелементів:
- Селен – бере участь у активному виведенні з організму важких металів, захищає організм від утворення ракових клітин та має антиоксидантний ефект. Запобігає артриту, інфаркту та інсульту, зберігає гостроту зору;
- Цинк – потрібен для зростання та відновлення м’язів, сприяє загоєнню ран, допомагає імунній системі боротися з бактеріями та вірусами.
- Стеарінова кислота – покращує стійкість організму до зовнішніх факторів, таких як холод та вітер, відновлює епідерміс. Регулює водний баланс в клітинах, не допускаючи їх зневоднення;
- Мирістінова кислота – викликає імунологічну стимуляцію, використовується організмом для стабілізації різних білків, включаючи протеїни імунної системи.
Також присутні вітаміни групи В, вітамін РР, мідь, марганець, амінокислоти, жирні кислоти Омега-3 та Омега-6.
Корисні властивості:- зміцнює імунітет;
- швидке відновлення організму;
- захист та краса шкіри;
- підвищення загального тонусу.
Харчова цінність на 100 г продукту: 141 ккал, Білки 2.2 г,
Жири 0.49 г, Вуглеводи 6.7 г.
Переваги: Зміцнення тіла, Покращення настрою, Протизапальна дія, Поліпшення зору, Вегетаріанцям та діабетикам.